centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Samarbete med lokala företag ger ungdomar sommarjobb

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att sommarjobben minskade i kommunen. Men nu har Sigtuna kommuns projekt tillsammans med lokala företag kommit igång.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun erbjuder tillsammans med lokala företag och fastighetsbolag möjlighet för ungdomar att få sommarjobb. Detta i en tid när det finns begränsat med jobb, något som märsta.nu kunde rapportera om tidigare i veckan.

Jobben finns exempelvis inom fastighetsskötsel och bageri. På grund av pandemin har sommarjobben inom äldreomsorgen dessvärre minskat. Totalt fick 162 ungdomar jobb, vilket är fler än de två senaste somrarna.
– Vår ambition är att inga jobb ska konstrueras enbart för sommarjobbssatsningen, utan vara likvärdiga de jobb som finns på arbetsmarknaden. Vi är i år en av få kommuner i Stockholms län som kan erbjuda fler sommarjobb än förra året, skriver Sigtuna kommun i ett inlägg på linkedin.

Ungdomarna får jobb i treveckorsperioder och den första anställningsperioden har alltså startat. Rikshem, Stålfreds och HSB är några av företagen som samarbetar med Sigtuna kommun kring sommarjobben.

centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
connys