valstadagen_pan
Foto: Sigtuna kommun

Samarbete med lokala företag ger ungdomar sommarjobb

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att sommarjobben minskade i kommunen. Men nu har Sigtuna kommuns projekt tillsammans med lokala företag kommit igång.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun erbjuder tillsammans med lokala företag och fastighetsbolag möjlighet för ungdomar att få sommarjobb. Detta i en tid när det finns begränsat med jobb, något som märsta.nu kunde rapportera om tidigare i veckan.

Jobben finns exempelvis inom fastighetsskötsel och bageri. På grund av pandemin har sommarjobben inom äldreomsorgen dessvärre minskat. Totalt fick 162 ungdomar jobb, vilket är fler än de två senaste somrarna.
– Vår ambition är att inga jobb ska konstrueras enbart för sommarjobbssatsningen, utan vara likvärdiga de jobb som finns på arbetsmarknaden. Vi är i år en av få kommuner i Stockholms län som kan erbjuda fler sommarjobb än förra året, skriver Sigtuna kommun i ett inlägg på linkedin.

Ungdomarna får jobb i treveckorsperioder och den första anställningsperioden har alltså startat. Rikshem, Stålfreds och HSB är några av företagen som samarbetar med Sigtuna kommun kring sommarjobben.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

joes-helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

ica_helsida
mp_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

elon_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
mp_outsider
joes_outsider
ica_outsider
student_outsider
pantamera_out
valstadagen_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh