sap_feb_pan
Branschorganisationen för fyrverkeriföretagen agerar och slutar sälja raketer, dessa efter att en del invånare i Sverige inte kan hantera raketerna på ett positivt sättFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Säljstopp för raketer

Sveriges Fyrvervkeribranschförbund har kommit överens bland sina medlemsföretag om att inte längre sälja raketer.

centrum_artikel_host

Efter kaoset på flera håll i landet, även i Sigtuna kommun, med fyrverkerier veckor innan nyårsafton har Sveriges Fyrverkeribranschförbund kommit överens att inte sälja raketer längre. 90 procent av alla tillverkare är med i organisationen och där kommer man inte sälja raketerna till handeln, dock kvarstår tio procent av tillverkarna som fortfarande kan sälja till handeln. Man uppmanar därför Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, att agera för ett nationellt förbud.

Redan i maj 2014 förbjöds raketer med satsvikt över 75 gram att säljas till konsumenter, detta eftersom större raketer vid felaktig användning har kunnat skada människor allvarligt. Men SFB är inte oroade av att det kommer att säljas färre raketer. Man tror istället att annat kommer att säljas, exempelvis tårtor och fontäner som inte påverkas. I Norge finns ett förbud sedan tidigare och det är den modellen man hoppas implementera i Sverige.

märsta.nu har flertal gånger rapporterat om att kommuninvånare vill att det införs fyrverkeriförbud i kommunen.

skridskodisco_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

connys_helsida
sportlov
foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida
spedition_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

fritidsbanken_sportlov
steningekompani_helsida
funkisfest_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
spedition_outsider
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out