kommun_skoterska
Elever gör pärlarmbandFoto: Insändarbild
Ett färdigt armbandFoto: Insändarbild
Thomas Aronsson visar upp sitt armbandFoto: Insändarbild

Säljer armband tillförmån för krigsdrabbade barn

Elever på Tingvallaskolan i Märsta har gjort armband som de säljer tillförmån för krigsdrabbade barn i Syrien.

centrum_artikel_host

I veckan har det varit Barnboksvecka vilket elever på Tingvallaskolan uppmärksammade med biblioteksinvigning och läsfestival. Läraren Shara Hassan berättar för märsta.nu att man haft många aktiviteter kring böcker och läsning.
– En annan aktivitet var solidaritet och värdegrund, där eleverna gjorde fina armband som står ”Fred på jorden”. Armbanden säljer vi för en valfri summa och pengarna skickas till de krigsdrabbade barnen i norra Syrien.

130 armband klara att sälja
Totalt gjordes 130 armband och eleverna står redo att göra fler om behovet finns, priset för ett armband är upp till köparen själv att bestämma men Shara hoppas att man får in en bra summa som kan doneras lagom till jul. De säljs av eleverna både inom egna kretsen och kompisar eller till allmänheten. Shara Hassan låter hälsa att den som vill köpa kan ta kontakt med henne direkt på Tingvallaskolan (tel. 0720076701). Pengarna som armbanden inbringar går till Röda Solen, en kurdisk organisation som finns i Syrien och hjälper krigsdrabbade barn.
– Vi har pratat mycket om det som händer i Syrien och vill hjälpa barnen som behöver hjälp, säger Shara Hassan, lärare på Tingvallaskolan i Märsta.

mp_ute_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

adhd_kommun

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

ica_helsida
defacto_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

nrh_sigtuna

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

centrum_host_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

pantamera_avc_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
connys
centrum_outsider_host
mp_ute_outsider
kommun_adhd_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
kommun_skoterska_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
moderat_bli_medlem