Foto: Pressbild

Sakta uppåt för bostadsmarknaden

Bostadsmarknaden i kommunen går sakta uppåt. Priser på bostadsrätter och villor ökar under den senaste tremånadersperioden.

Siffror från Mäklarstatistik visar att priserna på bostadsrätter ökade med 1,9 procent under perioden januari-mars i år. 94 bostadsrätter förmedlades till ett medelpris på 1,974 miljoner kronor. Kvadratmeterpriset ligger nu på 27 800 kronor. Även om prisuppgången är positiv för tre månader så är det sjuknande priser sett ur ett helårsperspektiv. Totalt har bostadsrätterna minskat med 4 procent det senaste året. På villasidan är det en marginell ökning som syns i kvadratmeterpriset men procentuellt sett är det oförändrat på tre månader. 64 objekt såldes under perioden till medelpriset 5,45 miljoner kronor. Efter en kraftig nedgång under hösten syns nu en klar uppgång sedan i januari.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening