centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Säkrat kval för Skånela

Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

centrum_artikel_host

Skånela pressade seriesegraren som i snitt skickar in 30 mål per match. Aranäs mäktade bara med 21 mål i Vikingahallen. En bedrift som både avgående och tillredande tränaren i Skånela var nöjda med.
– Vi spelar lika mot dem som vinner, det finns kvalitet i truppen, det är ojämnheten som spökat för oss. Det finns en högstanivå och håller vi detta så blir det inga problem, konstaterade Fredrik ”Chippen” Söderberg Wernheim, avgående tränare.

Söderberg Wertheim efterträds av Patrik Wilsvik som gillade vad han såg. Den sista matchen i serien blir nu inte avgörande för huruvida Skånela får kvala sig kvar eller inte utan vilka som man ska kvala mot.
– Vi leder med tv bollar välförtjänt och straffar dem, de tar timeout och kommer ingenvart. De gör vad dem kan för att slå oss men vi står upp bra, menade Patrik Wilsvik.

Målen
Tenggren 5, Kou Aune 5, Sigg 3, Wiberg 2, Kardell 2, Libom 1, Vojbacke 1

centrum_host_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

ica_helsida
dack_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

connys_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

defacto_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ica_outsider
connys
nrh
centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
dack_outsider