vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Säkerhetsföretag varnar för att köer håller i sig i sommar

Avarn Security som bemannar säkerhetskontrollerna på Arlanda varnar för att köerna kvarstår över sommar på grund av ökat resande i kombination med personalbrist.

centrum_artikel_host

Ett intensivt arbete pågår sedan i höstas med att rekrytera och utbilda mer personal för både sommarjobb och fasta tjänster i säkerhetskontrollerna enligt Lena Johansson, regionchef på Avarn Security.
– Tyvärr finns det en stor risk att sommarens resenärer får vänta orimligt länge på att komma igenom säkerhetskontrollen,

Avarn tvingades under pandemin också minska antalet anställda vid kontrollerna kraftigt och nu hinner man inte rekrytera i snabba takt som resandet ökar, i april var det sex gånger mer som reste från Arlanda än ett år tidigare.
– En flaskhals är också Länsstyrelsens och Transportstyrelsens säkerhetsprövning av alla nya anställda. Den kontrollen måste givetvis göras noggrant, men tar sedan i vintras på tok för lång tid, fortsätter Lena Johansson.

Budskapet till resenärer är att vara ute i extra god tid och vara utrustade med tålamod. Man kan förbereda sig kring vad som gäller kring vätskor och att man behöver packa upp sin dator.

joes-helsida
vinter_helsida
defacto_helsida
slottsby_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

storemore_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

connys_helsida
oppethus_dec

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
slottsby_outsider
oppethus_out
connys
centrum_outsider_host
storemore_out
swedol_outsider
vinter_outsider
joes_outsider
ica_outsider
nrh