moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Säkerhetsföretag varnar för att köer håller i sig i sommar

Avarn Security som bemannar säkerhetskontrollerna på Arlanda varnar för att köerna kvarstår över sommar på grund av ökat resande i kombination med personalbrist.

centrum_artikel_host

Ett intensivt arbete pågår sedan i höstas med att rekrytera och utbilda mer personal för både sommarjobb och fasta tjänster i säkerhetskontrollerna enligt Lena Johansson, regionchef på Avarn Security.
– Tyvärr finns det en stor risk att sommarens resenärer får vänta orimligt länge på att komma igenom säkerhetskontrollen,

Avarn tvingades under pandemin också minska antalet anställda vid kontrollerna kraftigt och nu hinner man inte rekrytera i snabba takt som resandet ökar, i april var det sex gånger mer som reste från Arlanda än ett år tidigare.
– En flaskhals är också Länsstyrelsens och Transportstyrelsens säkerhetsprövning av alla nya anställda. Den kontrollen måste givetvis göras noggrant, men tar sedan i vintras på tok för lång tid, fortsätter Lena Johansson.

Budskapet till resenärer är att vara ute i extra god tid och vara utrustade med tålamod. Man kan förbereda sig kring vad som gäller kring vätskor och att man behöver packa upp sin dator.

pantamera_avc_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
connys_helsida
advent_kyrka_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

defacto_helsida
agy_oppethus

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider