nationaldagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Säkerhetsföretag varnar för att köer håller i sig i sommar

Avarn Security som bemannar säkerhetskontrollerna på Arlanda varnar för att köerna kvarstår över sommar på grund av ökat resande i kombination med personalbrist.

centrum_artikel_host

Ett intensivt arbete pågår sedan i höstas med att rekrytera och utbilda mer personal för både sommarjobb och fasta tjänster i säkerhetskontrollerna enligt Lena Johansson, regionchef på Avarn Security.
– Tyvärr finns det en stor risk att sommarens resenärer får vänta orimligt länge på att komma igenom säkerhetskontrollen,

Avarn tvingades under pandemin också minska antalet anställda vid kontrollerna kraftigt och nu hinner man inte rekrytera i snabba takt som resandet ökar, i april var det sex gånger mer som reste från Arlanda än ett år tidigare.
– En flaskhals är också Länsstyrelsens och Transportstyrelsens säkerhetsprövning av alla nya anställda. Den kontrollen måste givetvis göras noggrant, men tar sedan i vintras på tok för lång tid, fortsätter Lena Johansson.

Budskapet till resenärer är att vara ute i extra god tid och vara utrustade med tålamod. Man kan förbereda sig kring vad som gäller kring vätskor och att man behöver packa upp sin dator.

eldsjal2024_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Nyheter Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna