valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Säkerhetsföretag varnar för att köer håller i sig i sommar

Avarn Security som bemannar säkerhetskontrollerna på Arlanda varnar för att köerna kvarstår över sommar på grund av ökat resande i kombination med personalbrist.

centrum_artikel_host

Ett intensivt arbete pågår sedan i höstas med att rekrytera och utbilda mer personal för både sommarjobb och fasta tjänster i säkerhetskontrollerna enligt Lena Johansson, regionchef på Avarn Security.
– Tyvärr finns det en stor risk att sommarens resenärer får vänta orimligt länge på att komma igenom säkerhetskontrollen,

Avarn tvingades under pandemin också minska antalet anställda vid kontrollerna kraftigt och nu hinner man inte rekrytera i snabba takt som resandet ökar, i april var det sex gånger mer som reste från Arlanda än ett år tidigare.
– En flaskhals är också Länsstyrelsens och Transportstyrelsens säkerhetsprövning av alla nya anställda. Den kontrollen måste givetvis göras noggrant, men tar sedan i vintras på tok för lång tid, fortsätter Lena Johansson.

Budskapet till resenärer är att vara ute i extra god tid och vara utrustade med tålamod. Man kan förbereda sig kring vad som gäller kring vätskor och att man behöver packa upp sin dator.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

mp_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

elon_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Wenngarns_cafe_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
mp_outsider
student_outsider
pantamera_out
joes_outsider
connys
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
swedol_outsider
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider