moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi

Säkerhetschefen om luckorna: Finns utmaningar på Arlanda

Efter att Swedavia hållit krismöte med Transportstyrelsen och Polisen konstateras att det finns utmaningar enligt SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

På fredagen hölls ett krismöte mellan aktörer på Arlanda, Swedavia, Transportstyrelsen och Polisen.
– Vi har konstaterat att vi har utmaningar i och med att vår flygplats har cirka 600 aktörer och 20 000 som arbetar här. Vi har diskuterat vad vi kan göra tillsammans, men också vad var och en för sig kan göra utifrån våra respektive ansvarsområden, säger Anna Svedberg, säkerhetschef på Arlanda flygplats, till SVT Stockholm.

En konkret åtgärd som vidtagits är att anställda ska kontrolleras av arbetsgivare. Det gäller både säkerhetskontroll och registerkontroll.
– Det är en viktigt uppgift. Från Swedavias sida så jobbar vi kontinuerligt med kontroller och revisioner av de här aktörerna för att säkerställa att de lever upp till regelverk, fortsätter Svedberg enligt SVT.

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

moderat_pan_helsida
julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

agy_oppethus
connys_helsida
dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
nrh
centrum_outsider_host
vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
connys
marknaden_outsider
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider