eldsjal2024_pan
Foto: Sigtuna kommun

Sagbrant vann Funkisfestivalen

Johan Sagbrant har blivit hyllad som vår egen "Dancing Queen" efter att ha vunnit deltävlingen i Märsta under Funkisfestivalen.

centrum_artikel_host

Funkisfestivalen är Sveriges största musikfestival för personer med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Deltävlingen i kommunen hölls på Kulturumteatern, där tolv förväntansfulla artister uppträdde med olika musikgenrer, inklusive rap, rock och pop. Modigt nog debuterade flera artister på scenen, däribland elever från Regnbågens skola.

I juryn satt kända namn som sångerskan Lisa Östergren från The Real Group, förra årets vinnare Kalle Lundsgaard, kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér, kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling, och musikern Krister Linder, som är uppvuxen i Märsta. Stämningen var hög och publiken stöttade alla artister entusiastiskt.

Till slut framröstades Johan Sagbrant som vinnare efter att ha framfört ABBA-låten ”Dancing Queen” iklädd en lång klänning och en peruk med stora lockar. En lycklig Johan uttryckte sin glädje efter segern och ser fram emot att tävla i semifinalen på Nalen i Stockholm den 10 april. Där kommer han att tävla mot ett tjugotal andra tävlande från olika kommuner runt om i landet, och förhoppningsvis går han hela vägen till riksfinalen i juni.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

storemore_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

centrum_host_helsida

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out