centrum_panorama_hostshopping
Valarbetare som sätter upp en affisch i RosersbergFoto: Pressbild

Sabotage mot Socialdemokraternas EU-affischer

Socialdemokraterna hävdar att deras valaffischer som sattes upp under söndagen rivits ner. Nu kommer man polisanmäla skadegörelsen.

centrum_artikel_host

Socialdemokraternas valaffischer, som sattes upp vid Busstorget i Sigtuna stad, blev nedrivna inom några timmar efter att de satts upp. Affischerna placerades ut vid 13-tiden, men vid 20-tiden på kvällen var flera av dem borta. Även Centerpartiets affisch i Pilsbo hade rivits ner och låg på marken.

Marie Axelsson, oppositionsråd för Socialdemokraterna, uttryckte sin frustration över sabotaget. ”Ursäkta svenskan men jag blir så förbannad! Alla partier jobbar hårt i en valrörelse och det tar både tid och kraft att kampanja i demokratins tecken. Det är helt oacceptabelt att folk förstör vårt arbete som syftar till att fler ska få kännedom om EU-valet som startar på onsdag,” sade hon.

På söndagen kl. 10 började alla partier i kommunen samtidigt sätta upp sina valaffischer, enligt en gemensam överenskommelse om starttid och plats för affischeringen. Socialdemokraterna meddelar att allt sabotage kommer att polisanmälas.

centrum_host_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna