Eftersök med hund och viltvårdareFoto: Pressbild/If

Så viltolycksdrabbat är kommunen

Enligt försäkringsbolaget If sker 20 viltolyckor i länet varje dag. Av dessa sker två olyckor var tredje dag i kommunen.

centrum_artikel_host

If har sammanställt siffror om viltolyckor i länet, det är nu högsäsong för vilt i samband med gryning och skymning finns ökad risk för olyckor. I kommunen skedde 285 viltolyckor förra året, det är 14 per 1000 personbilar. En av de högre siffrorna i länet efter Norrtälje, Nynäshamn, Värmdö, Ekerö och Nykvarn. Oktober och november är månaderna då det sker flest olyckor med rådjur, älg, vildsvin och andra viltslag. I länet är det 1200 incidenter vilket innebär närmare 20 om dagen.
– Risken är störst i gryning och skymning. Det är då som de flesta djuren letar föda och förflyttar sig över större områden. Det är därför viktigt att hålla extra uppsikt längs vägkanterna och anpassa hastigheten, säger Johan Granholm, motorexpert på If.

slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

joes-helsida
ica_helsida
storemore_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
wenngarn_jul_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
nrh_sigtuna
joes_outsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
pantamera_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider
wnngarn_jul_outsider
ica_outsider