centrum_panorama_hostshopping

Så vill kommuninvånare förändra strandpromenaden

Många har tyckt till om strandpromenaden i Sigtuna och under 2021 och 2022 kommer kommunen att starta ett åtgärdsprogram.

centrum_artikel_host

Under året har Sigtuna kommun genomfört ett dialogarbete där man kunnat tycka till om Strandpromenaden. Strandpromenaden är en av kommunens mest välbesökta platser och en turistattraktion. Varma sommardagar både grillas, solas, leks och cyklas det där.

Dialogprojektet har lockat många synpunkter från kommuninvånare. Många anser att kanotbanan ska plockas bort, likaså stolparna. Det är för fult, används aldrig skriver de flesta. Istället vill man se en sandstrand, kallbadhus, en brygga ut som man kan bada från med mera. Men just kanotbanan har upprört många:
– Hur kunde den ens få bygglov, skrev en person.

Utöver att kanotbanan ska bort vill man se en lösning för promenaden som det idag samsas både fotgängare och cyklister på. Dessutom är det en träningsplats så det springs samt att bänkarna används som redskap.

Vad man vill se är en lekplats, att det stora dasshuset plockas bort då det luktar illa och är fult, skapa en badbrygga och anlägg badplats. Genomförandet av en del åtgärder kommer pågå under 2021 och 2022.

Här kan du läsa om alla synpunkter

connys_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider