valstadagen_pan
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

centrum_artikel_host

Till 2030 ska det inte finnas utsatta områden längre i hela riket. Liberalerna på riksnivå hat tagit fram ett program kallat Förortslyftet där man ska vända utvecklingen med hjälp av insatser inom trygghet, skola, arbetsmarknad, bostadspolitik och demokrati.
– Utvecklingen i landets utsatta områden kan antingen vändas eller förvärras. Det beror på om vi sätter in kraftfulla åtgärder redan nu. Vi måste ta tillbaka makten från kriminella gäng och samtidigt jobba långsiktigt med skolan och tryggare bostadsområden, säger Robert Hannah (L), riksdagsledamot och integrationspolitisk talesperson.

Liberalerna i kommunen har suttit i kommunledningen först med Socialdemokraterna och Miljöpartiet 2014-2017 och sedermera med det borgerliga blocket efter 2017.
– Ökad trygghet är ett prioriterat område i kommunens alla verksamheter. Jag vill lyfta fram vikten av det tidiga och förebyggande arbetet. Det allra viktigaste är en lyckad skolgång som är den bästa skyddsvallen mot rekryteringen till kriminella gäng, uppger Pernilla Bergqvist (L), gruppledare.

Enligt Bergqvist arbetar man våldsförebyggande på några skolor i kommunen och man förbättrar samverkan mellan skola, socialtjänst, polis och fritid. Det har även införts sociala team på  alla kommunens skolor.
– Nästa år förstärker vi arbetet ytterligare och utökar projektet till fler skolor. Vi har även påbörjat ett projekt kring våldsprevention i förskolan Det ska inte finnas några utsatta områden i vår kommun, fortsätter Bergqvist.

Bland åtgärderna i Förortslyftet finns bland annat fler poliser, vistelseförbud för dömda våldsbejakande extremister och gängkriminella, sänkt skatt för låga inkomster, obligatorisk språkskola för nyanlända, fler bostadsrätter och skärpa straff kring hot mot vittnen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

joes-helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

elon_helsida
centrum_host_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

nrh_sigtuna
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

defacto_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
mp_outsider
student_outsider
valstadagen_outsider
connys
joes_outsider
nrh
wenngarn_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out