nationaldagen_pan

Så varmt blev det på torsdagen

Högsomamrvärmen i kommunen under torsdagen bjöd på 30,8 grader under en timme.

centrum_artikel_host

Årets högsta temperatur uppmättes på torsdagen i kommunen. Vid SMHI:s station på Arlanda visade termometern hela 30,8 grader klockan 14.00. Därefter började kvicksilvret sjunka på termometern men det var ändå varmt en stor del av dagen. Först efter klockan 23 var det under 20 grader. Idag blir det lite svalare, cirka 20 grader. På söndag kommer värmen tillbaka men det blir behagligare, kring 24 grader.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider