eu_valet_panorama
Munkholmsbadet i Sigtuna

Så varmt är det i vattnet

Med midsommar vill många säkerligen ta säsongens första dopp. Så här varmt är det i vattnet enligt de senaste siffrorna från kommunen.

centrum_artikel_host

För den som ännu inte gjort sitt första dopp så brukar midsommar vara en traditionsenlig dag/kväll för ett bad. Det är dock ganska kallt i Mälaren fortfarande. Sigtuna kommun meddelar att samtliga bad ligger under 20 grader, ska man ta ett varmare dopp är det Midgårdsbadet (ute) som gäller med 22 grader i vattnet.

Temperaturer
Stenigebadet 16 grader
Sjudargårdsbadet 15 grader
Rosersbergdbadet 16 grader
Midgårdsbadet (ute) 22 grader

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
seniormassa_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider