vinter_pan
Munkholmsbadet

Så varmt är det i baden

Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

centrum_artikel_host

Det har varit kring 30 grader varmt flera dagar i sträck och hettan håller i sig någon vecka. På onsdag ska det bli svalare, strax över 20 grader, men sen är det över 25 grader igen ända fram till tisdag nästa vecka. För den som vill ta ett svalkande dopp så finns det flera strandbad som kommunen kontrollerar vattenkvalitet samt tar temperatur på.

Samtliga fyra strandbad; Munkholmen, Rosersbergsbadet, Sjudargården och Steningebadet har tjänligt vatten. Varmast var det vid Steningebadet, 22,1 enligt kommunens siffror. Sigtuna kommun mäter tempen en gång i veckan och senaste mättillfället var 23:e juni. Det har varit några dagar av högsommarvärmen sedan dess och det lär vara varmare än uppmätta temperaturer i skrivande stund.

Munkholmen 20,6
Rosersberg 21
Sjudargården 19,4
Steninge 22,1

defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

storemore_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
vinter_helsida
pantamera_avc_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

slottsby_helsida
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

oppethus_dec

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
oppethus_out
swedol_outsider
storemore_out
connys
slottsby_outsider
ica_outsider
vinter_outsider
joes_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider