valstadagen_pan
Munkholmsbadet

Så varmt är det i baden

Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

centrum_artikel_host

Det har varit kring 30 grader varmt flera dagar i sträck och hettan håller i sig någon vecka. På onsdag ska det bli svalare, strax över 20 grader, men sen är det över 25 grader igen ända fram till tisdag nästa vecka. För den som vill ta ett svalkande dopp så finns det flera strandbad som kommunen kontrollerar vattenkvalitet samt tar temperatur på.

Samtliga fyra strandbad; Munkholmen, Rosersbergsbadet, Sjudargården och Steningebadet har tjänligt vatten. Varmast var det vid Steningebadet, 22,1 enligt kommunens siffror. Sigtuna kommun mäter tempen en gång i veckan och senaste mättillfället var 23:e juni. Det har varit några dagar av högsommarvärmen sedan dess och det lär vara varmare än uppmätta temperaturer i skrivande stund.

Munkholmen 20,6
Rosersberg 21
Sjudargården 19,4
Steninge 22,1

elon_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

mp_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

joes-helsida
nrh_sigtuna

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

defacto_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

connys_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

valstadagen

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
valstadagen_outsider
pantamera_out
mp_outsider
wenngarn_outsider
swedol_outsider
connys
nrh
student_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider