kyrka_advent _pan
BrandkårenFoto: Insändarbild
Polisen Foto: Insändarbild
Märsta centrumFoto: Insändarbild
LottakårenFoto: Insändarbild
FältarnaFoto: Insändarbild

Så var Trygghetsdagen i Märsta Centrum

I lördags var det Trygghetsdag i Märsta Centrum där blåljusaktörer och ett antal samhällsinstanser och föreningar träffade kommuninvånare.

centrum_artikel_host

Det var Beredskapsvecka förra veckan i hela landet och i Märsta arrangerades en Trygghets- och krisberedskapsdag. Dagen var som en mässa med ett tiotal utställare på torget som träffade märstabor och andra kommuninvånare. I samband med dagen delade Frivilliga resursgruppen ut diplom till aktörer som hjälpt till i samband med flyktingmottagandet från Ukraina. Det arrangerades även tävlingar där man kunde vinna hemberedskapslådor eller presentkort. Polis och brandbil var med och besökare fick provsitta i fordon samt bandvagnar. Arrangör var Trygg i Märsta i samarbete med Märsta Centrum och Sigtuna kommun.

idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

advent_kyrka_helsida
agy_oppethus

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

defacto_helsida
moderat_pan_helsida
connys_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

dackskifte_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
kyrka_outsider_advent
nrh
connys
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host