centrum_panorama_hostshopping
BrandkårenFoto: Insändarbild
Polisen Foto: Insändarbild
Märsta centrumFoto: Insändarbild
LottakårenFoto: Insändarbild
FältarnaFoto: Insändarbild

Så var Trygghetsdagen i Märsta Centrum

I lördags var det Trygghetsdag i Märsta Centrum där blåljusaktörer och ett antal samhällsinstanser och föreningar träffade kommuninvånare.

centrum_artikel_host

Det var Beredskapsvecka förra veckan i hela landet och i Märsta arrangerades en Trygghets- och krisberedskapsdag. Dagen var som en mässa med ett tiotal utställare på torget som träffade märstabor och andra kommuninvånare. I samband med dagen delade Frivilliga resursgruppen ut diplom till aktörer som hjälpt till i samband med flyktingmottagandet från Ukraina. Det arrangerades även tävlingar där man kunde vinna hemberedskapslådor eller presentkort. Polis och brandbil var med och besökare fick provsitta i fordon samt bandvagnar. Arrangör var Trygg i Märsta i samarbete med Märsta Centrum och Sigtuna kommun.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

centrum_host_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

dack_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

joes-helsida
connys_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
swedol_outsider
connys
joes_outsider
ica_outsider
nrh