centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Så var Superonsdagen på Midgårdsbadet

Sigtuna kommun öppnade upp Midgårdsbadet för fritt bad, cirkus, aktiviteter och korvgrillning under onsdagen.

centrum_artikel_host

Midgårdsbadet ”Superonsdag” blev ett lyckat event med flera hundra besökare som kunde bada, umgås, njuta av showen eller bara sola. Malin Samson släppte även sin bok Från Utbränd till livsglöd. Brobygget fanns även på plats tillsammans med fritidsbanken där man kunde spela sport eller äta en korv. Världsrekordhållaren i bolljonglering Tomas Lundman kom på besök och satte ett nytt rekord. Tomas är sedan långt tillbaka Märstabo och har åkt runt på olika cuper i sommar där han kickat boll. Nu fick han visa upp sina färdigheter på hemmaplan.

ADAAM vann en Grammis

Kultur & Nöje Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

pantamera_avc_helsida

Brännplattan Open gör comeback

Kultur & Nöje Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Kultur & Nöje Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

karnkraft_m_topp

FunkisFiket invigdes

Kultur & Nöje Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

seniordag_helsida
nrh_sigtuna

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Kultur & Nöje På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

mp_helsida
defacto_helsida
joes-helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Kultur & Nöje Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

ica_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Kultur & Nöje Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
nrh
seniordag_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
connys