nationaldagen_pan
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Så var Superonsdagen på Midgårdsbadet

Sigtuna kommun öppnade upp Midgårdsbadet för fritt bad, cirkus, aktiviteter och korvgrillning under onsdagen.

centrum_artikel_host

Midgårdsbadet ”Superonsdag” blev ett lyckat event med flera hundra besökare som kunde bada, umgås, njuta av showen eller bara sola. Malin Samson släppte även sin bok Från Utbränd till livsglöd. Brobygget fanns även på plats tillsammans med fritidsbanken där man kunde spela sport eller äta en korv. Världsrekordhållaren i bolljonglering Tomas Lundman kom på besök och satte ett nytt rekord. Tomas är sedan långt tillbaka Märstabo och har åkt runt på olika cuper i sommar där han kickat boll. Nu fick han visa upp sina färdigheter på hemmaplan.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
nationaldag_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider