helsida_bostad
Foto: Pressbild

Så var sommarens bostadsmarknad

Sigtuna kommuns villapriser fortsätter upp och den senaste tre månadersperioden är det uppgång på nästan tre procent.

Sommaren brukar vara lugn på bostadsmarknaden. Den kraftiga prisuppgången har bromsat in en aning på villasidan, på de tre senaste månaderna är uppgången 2,7 procent enligt Mäklarstatistiks siffror som släpptes på tisdagen. 80 villor har förmedlats mellan maj-juli till ett medelpris på 5,545 miljoner kronor. Det senaste året har det förmedlats 289 villor till snittpriset 5,33 miljoner. Uppgången på ett år är 16,3 procent.

Bostadsrätterna som i princip legat still prismässigt under pandemin visar en nedgång på 2,3 procent för perioden maj-juli. 142 lägenheter förmedlades till snittpriset 2,23 miljoner. Det senaste året har 594 lägenheter förmedlats till snittpriset 2,06 miljoner. Uppgången för ett år är 4,6 procent.

bjurfors_helsida

JM utvecklar kvarter i Sigtuna

Bostad JM har fått ett uppdrag om att utveckla ett kvarter i Sigtuna stadsängar med inspiration från stadens äldre kärna: - Det är glädjande att JM beslutat sig för att utveckla ett kvarter i Stadsängarna. Vi har en bra variation av kvarter vilket berikar stadsdelen, säger Kim Hultén, projektledare för Sigtuna stadsängar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022