Foto: Pressbild

Så var sommarens bostadsmarknad

Sigtuna kommuns villapriser fortsätter upp och den senaste tre månadersperioden är det uppgång på nästan tre procent.

Sommaren brukar vara lugn på bostadsmarknaden. Den kraftiga prisuppgången har bromsat in en aning på villasidan, på de tre senaste månaderna är uppgången 2,7 procent enligt Mäklarstatistiks siffror som släpptes på tisdagen. 80 villor har förmedlats mellan maj-juli till ett medelpris på 5,545 miljoner kronor. Det senaste året har det förmedlats 289 villor till snittpriset 5,33 miljoner. Uppgången på ett år är 16,3 procent.

Bostadsrätterna som i princip legat still prismässigt under pandemin visar en nedgång på 2,3 procent för perioden maj-juli. 142 lägenheter förmedlades till snittpriset 2,23 miljoner. Det senaste året har 594 lägenheter förmedlats till snittpriset 2,06 miljoner. Uppgången för ett år är 4,6 procent.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening