galan_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Så var Arlandadagen i Almedalen

Sigtuna kommun är tillbaka från Almedalen och seminarierna om Arlanda uppges ha varit lyckade: - Som värdkommun för Arlanda är det jätteviktigt att vi tar ansvar och skapar debatt kring frågor som kan utveckla vår plats, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun plöjde ner nästan en halv miljon kronor på att diskutera Arlanda och skapa opinion för Arlandas utveckling. En heldag ägnades åt Arlandaperspektivet med röster och diskussioner. Bland annat medverkade representanter från myndigheter, näringsliv och andra intresseorganisationer samt kommunen representanter och politiker.
– Sigtuna kommun arbetar hårt för att få gehör för det vi ser behöver förbättras och utvecklas som gynnar oss. Att fler starka röster hörs kring de nödvändiga investeringarna i infrastrukturen, hoppas vi ska bidra till förändring. Det blev tydligt att vår sak faktiskt också är hela Sveriges angelägenhet, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

Per Taube från Arlandastad Group och Gelba efterlyste en breddning av E4:an med två filer, Ann-Sofie Hörlin, Hållbarhetschef på SAS, framförde att SAS har svårt att anställa personal eftersom de har svårt att ta morgonpassen då de inte kan ta sig till jobbet på ett klimatsmart sätt i och med att Arlanda Express och bussar inte är igång.
– Vi har en betydelse för hela Sveriges ekonomi, Sveriges tillgänglighet och konkurrenskraft. Danska staten vet att Köpenhamn är den största arbetsplatsen. Därför vill de också investera. Var är svenska politiker här, frågade sig Hörlin i samband med ett seminarium.

Fredrik Jaresved poängterade problem med personalrekrytering trots stor arbetslöshet, människor måste ha förutsättning för att ta jobben som skapas. Infrastruktur och fyrspår mellan Stockholm-Uppsala påverkar också samt vägtransportsystem. Maria Nimvik Stern, generalsekreterare på Mälardalsrådet, efterlyste mer kollektiva lösningar, E4:an, Märsta station och Arlandabanan som staten behöver ta ansvar för. Anders Svensson, ansvarig för Arlandautredningen, menade på att det behövs en ambitions målsättning kring kollektivtrafiken till och från Arlanda och en utredning av utbyggnad av vägar och spår till Arlanda.

connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
valet2022

Nyans fick över en procent i 14 distrikt

Politik märsta.nu rapporterade i söndags om distriktet Norra Valsta där Nyans fick cirka 6 procent av rösterna men i Södra Valsta var det över 8 procent som lade rösten på Nyans i valet till riksdagen.

defacto_helsida
valet2022

Bergqvist: (S) kommer med felaktigheter

Politik Socialdemokraterna gick till attack mot Liberalerna och Centerpartiet för att göra sig beroende av SD. Men det här något som avfärdas av Liberalerna: - Som vanligt kommer Socialdemokraterna och Marie Axelsson helt medvetet med rena felaktigheter, säger Pernilla Bergqvist (L).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
arbete_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
galan_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys