eu_valet_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Så var Arlandadagen i Almedalen

Sigtuna kommun är tillbaka från Almedalen och seminarierna om Arlanda uppges ha varit lyckade: - Som värdkommun för Arlanda är det jätteviktigt att vi tar ansvar och skapar debatt kring frågor som kan utveckla vår plats, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun plöjde ner nästan en halv miljon kronor på att diskutera Arlanda och skapa opinion för Arlandas utveckling. En heldag ägnades åt Arlandaperspektivet med röster och diskussioner. Bland annat medverkade representanter från myndigheter, näringsliv och andra intresseorganisationer samt kommunen representanter och politiker.
– Sigtuna kommun arbetar hårt för att få gehör för det vi ser behöver förbättras och utvecklas som gynnar oss. Att fler starka röster hörs kring de nödvändiga investeringarna i infrastrukturen, hoppas vi ska bidra till förändring. Det blev tydligt att vår sak faktiskt också är hela Sveriges angelägenhet, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

Per Taube från Arlandastad Group och Gelba efterlyste en breddning av E4:an med två filer, Ann-Sofie Hörlin, Hållbarhetschef på SAS, framförde att SAS har svårt att anställa personal eftersom de har svårt att ta morgonpassen då de inte kan ta sig till jobbet på ett klimatsmart sätt i och med att Arlanda Express och bussar inte är igång.
– Vi har en betydelse för hela Sveriges ekonomi, Sveriges tillgänglighet och konkurrenskraft. Danska staten vet att Köpenhamn är den största arbetsplatsen. Därför vill de också investera. Var är svenska politiker här, frågade sig Hörlin i samband med ett seminarium.

Fredrik Jaresved poängterade problem med personalrekrytering trots stor arbetslöshet, människor måste ha förutsättning för att ta jobben som skapas. Infrastruktur och fyrspår mellan Stockholm-Uppsala påverkar också samt vägtransportsystem. Maria Nimvik Stern, generalsekreterare på Mälardalsrådet, efterlyste mer kollektiva lösningar, E4:an, Märsta station och Arlandabanan som staten behöver ta ansvar för. Anders Svensson, ansvarig för Arlandautredningen, menade på att det behövs en ambitions målsättning kring kollektivtrafiken till och från Arlanda och en utredning av utbyggnad av vägar och spår till Arlanda.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider