valstadagen_pan
Foto: Sigtuna kommun

Så var Arlandadagen i Almedalen

Sigtuna kommun är tillbaka från Almedalen och seminarierna om Arlanda uppges ha varit lyckade: - Som värdkommun för Arlanda är det jätteviktigt att vi tar ansvar och skapar debatt kring frågor som kan utveckla vår plats, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun plöjde ner nästan en halv miljon kronor på att diskutera Arlanda och skapa opinion för Arlandas utveckling. En heldag ägnades åt Arlandaperspektivet med röster och diskussioner. Bland annat medverkade representanter från myndigheter, näringsliv och andra intresseorganisationer samt kommunen representanter och politiker.
– Sigtuna kommun arbetar hårt för att få gehör för det vi ser behöver förbättras och utvecklas som gynnar oss. Att fler starka röster hörs kring de nödvändiga investeringarna i infrastrukturen, hoppas vi ska bidra till förändring. Det blev tydligt att vår sak faktiskt också är hela Sveriges angelägenhet, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

Per Taube från Arlandastad Group och Gelba efterlyste en breddning av E4:an med två filer, Ann-Sofie Hörlin, Hållbarhetschef på SAS, framförde att SAS har svårt att anställa personal eftersom de har svårt att ta morgonpassen då de inte kan ta sig till jobbet på ett klimatsmart sätt i och med att Arlanda Express och bussar inte är igång.
– Vi har en betydelse för hela Sveriges ekonomi, Sveriges tillgänglighet och konkurrenskraft. Danska staten vet att Köpenhamn är den största arbetsplatsen. Därför vill de också investera. Var är svenska politiker här, frågade sig Hörlin i samband med ett seminarium.

Fredrik Jaresved poängterade problem med personalrekrytering trots stor arbetslöshet, människor måste ha förutsättning för att ta jobben som skapas. Infrastruktur och fyrspår mellan Stockholm-Uppsala påverkar också samt vägtransportsystem. Maria Nimvik Stern, generalsekreterare på Mälardalsrådet, efterlyste mer kollektiva lösningar, E4:an, Märsta station och Arlandabanan som staten behöver ta ansvar för. Anders Svensson, ansvarig för Arlandautredningen, menade på att det behövs en ambitions målsättning kring kollektivtrafiken till och från Arlanda och en utredning av utbyggnad av vägar och spår till Arlanda.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Wenngarns_cafe_helsida
mp_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

elon_helsida
ica_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
ica_outsider
mp_outsider
centrum_outsider_host
valstadagen_outsider
connys
wenngarn_outsider
joes_outsider
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider