vinter_pan
Foto: Destination Sigtuna

Så uppmärksammas Pride i Sigtuna

Det är Pridevecka och det uppmärksammas i kommunen på olika sätt. Bland annat genom att flagga med Prideflaggan och bjuda in till vigslar.

centrum_artikel_host

Den här veckan är det Pride. Sigtuna kommun och destinationsbolaget Destination Sigtuna har under många år uppmärksammat veckan, bland annat genom att flagga med Pride. Sigtuna kommun har i år Prideflaggan inne i kontaktcentret i kommunhuset. Destination Sigtuna flaggar med Pride på Stora torget och bjuder in till romantik och vigslar runt om i staden. Stadens ”hjärtan” är även kvar där man kan fota sig. Vigslar kan som vanligt ske i Rådhuset.

oppethus_dec
defacto_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

storemore_helsida
ica_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

slottsby_helsida
nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Nyheter En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
storemore_out
connys
joes_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
oppethus_out
slottsby_outsider