centrum_panorama_hostshopping
Sigtuna Museum visar upp "Mottagandet" i lobbynFoto: Street view/Google

Så uppmärksammas Förintelsens dag

Fredag 27:e januari är det Förintelsens dag och den uppmärksammas bland annat med en utställning på Sigtuna Museum.

centrum_artikel_host

Utställningen ”Mottagandet” visas upp i Sigtuna Museum idag fredag som en del av Förintelsens dag. Förintelsens Dag uppmärksammas runt om i hela landet. Utställningen pågår mellan 14-15 under fredagen och det här fri entré enligt Forum för Levande Historia som sammanställt alla evenemang kopplade till dagen. Utställningen handlar om hur Sigtuna tog emot judar från koncentrationsläger runt om i Europa. Bland annat var Sigtunastiftelsen med och klarerade in judiska kvinnor.

Klicka här för att läsa mer

connys_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

ica_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

dack_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

pantamera_avc_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
nrh
joes_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_outsider_host
ica_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider