defacto_pan2020

Så spelar bygdens lag

Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

centrum_artikel_host

Lördag
Division 6S: Frösunda2-Märsta IK2, kl. 14.00, Björkvallen
Division 7S: Trikadien-Wigör, kl. 11.00, Löten
Division 8S: Sigtuna IF U-Södra Trögd, kl. 14.30, Ansgarsvallen
Division 3: FC Arlanda-GUSK, kl. 16.00, Midgårdsvallen
FC Arlanda leder serien med två poäng med två matcher kvar. Seger samtidigt som Viggbyholm tappar poäng och saken är biff.

Söndag
Division 4: Märsta IK-Håbo FF, kl. 14.00, Midgårdsvallen
Det är ett getingbo i fyran nu sedan Fanna tappat formen under september. MIK är två poäng från avancemang och har en tillgodo på trean Sunnersta. Håbo FF har inte mer än äran att spela för medan Fanna möter jumbon Brottby och Sunnersta möter BKV2 som inte heller har något att spela för. Det mest sannolika är att samtliga tre topplag vinner sina matcher och därmed får MIK kvala på Gotland om en vecka.

Division 4: Heby-Rosersbergs IK, kl. 14.00
Match utan betydelse då båda lagen säkrat kontrakt.

Division 5N: Märsta Syrianska FC-Storvreta, kl. 14.00
Märsta Syrianska är i behov av tre poäng i och med att man hamnat under strecket. Dessutom spelar man en hängmatch nästa vecka efter att sista omgången spelats. MSFC skulle vara i behov av minst tre poäng, kanske 4 för att hålla sig kvar.

dack_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

joes-helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

defacto_helsida
damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

ica_helsida
centrum_host_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
nrh
joes_outsider