centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Så snabbt surfar vi i kommunen

Sajten Bredbandskollen har sammanställt surfhastigheten i över 1100 orter i landet och 88 i Stockholms län. Bland dessa Märsta och Rosersberg samt Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Märsta och Rosersberg finns med bland de undersökta orterna gällande surfhastighet. Det framgår att utvecklingen i Märsta senaste fem åren går kraftigt upp i nedladdningshastighet från 37 mb/s för fem år sedan till 77 mb/s 2015. Upphastigheten har gått från 11 mb/s till 24. Även Rosersberg noterar bättre hastigheter, särskilt i jämförelse mellan 2014-2015. Rosersberg gick från 10 mb/s 2014 till 60 mb/s 2015. Upphastigheten gick från 1 till 20 mb/s. Snabbast i länet surfar man dock i Vendelsö där nedhastigheten var 127 mb/s. Snabbast uppladdning finns i Saltsjö Duvnäs med 69 mb/s.

Snabbare än Väsby
I jämförelse mellan Märsta och Väsby slår vi grannorten på fingrarna med 2 mb/s. Noterbart är att surfet i Väsby mellan 2014-2015 blivit sämre enligt Bredbandskollens rapport. Det är även långsammare uppladdning i Väsby jämfört med Märsta där 4 mb/s skiljer. Rapporten bygger på 193 miljoner mätningar som gjort på bredbandskollen.se.

Telia snabbast på mobilt
När det gäller Mobilt Bredband finns Sigtuna kommun med och där var snitthastigheten för nedladdning 19,7 mb/s, en minskning med 1,6 mb/s sen 2014 men jämfört med 2013 har hastigheten nästan fördubblats. Upphastigheten var 8,3 mb/s vilket var en ökning med 1,7 mb/s. För fyra år sedan var upphastigheten ”ynka” 1,3 mb/s. Snabbaste operatören på mobilt bredband var Telia med 22 mb/s i nedladdning, men ingen operatör hade under 15 mb/s.

connys_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

mp_tack_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider