centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/SigtunaHem

Så ska Valsta bli bättre

Tillsammans med konsultföretaget Tyréns har SigtunaHem tagit fram en plan för hur Valsta ska förbättras. Man har tillsammans flera olika konkreta förslag för en bättre stadsdel.

centrum_artikel_host

Tyréns ska hjälpa till med att göra Valsta till en bättre stadsdel. De hjälpte till att starta en så kallad BID-förening (Business Improvement District). Föreningen är nu igång och det finns konkreta planer för vad man ska göra den kommande tiden.
– Efter att ha fått upp ögonen för metoden med BID-föreningar började vi leta efter en partner som kunde hjälpa oss att initiera arbetet med en BID-förening. Efter att ha gått igenom marknaden fastnade vi för Tyréns som hade den bredd, erfarenhet och de muskler som vi behövde, säger Göran Langer, vd på Sigtunahem.

Många goda krafter
Tyréns konstaterar att Valsta har och har haft en del problem men att det finns goda krafter i området samt att det arrangeras midsommarfirande och gårdsfester regelbundet.
– Det finns exempelvis engagerade näringsidkare, idrottsföreningar och religiösa samfund som ser områdets potential. Dessa bjöd vi in för att samarbeta i den nya BID-föreningen, berättar Ylva Preutz Papantoni, ansvarig för Tyréns arbete i Valsta.

Plogga en aktivitet
Göran Langer uppger att det finns faktiska aktiviteter som ska bidra till ett stoltare och tryggare.
– Det kan vara stort som smått, berättar Göran Langer. En rolig idé är om vi tillsammans med en av föreningarna kunde få medlemmarna att ”plogga” i Valsta. Plogga innebär att när de är ute och joggar även plockar upp skräp de ser. De plockar och joggar samtidigt, de ”ploggar”.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
brobygget_outsider