centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Swedavia

Så ska SAS komma igång på Arlanda

SAS har i praktiken lagt ner all trafik via Arlanda och bara ett fåtal turer om dagen går men när krisen är över så finns en plan för att satta upp igen.

centrum_artikel_host

Flygtorget rapporterar om SAS planer för att starta upp verksamheten efter coronakrisen. Just nu är det i princip bara ett fåtal flyg som går varje dag för att upprätthålla samhällsviktiga kommunikationer. När restriktionerna släpps och resandet kan återupptas blir det en snabb stegring för SAS:
– Vi räknar med en gradvis ökning. Passagerarströmmarna behöver tid på sig att återupptas så vi planerar för en startperiod på cirka två veckor, säger Gonzalo Pernas på SAS Network till Flygtorget.

När flygningarna drar igång efter coronakrisen är det i första hand flyg till de stora hubarna som London, Frankfurt, München och Paris som är prio ett, därefter följer Geneve och Warszawa och liknande destinationer enligt Flygtorget. Även på inrikessidan kommer antalet frekvenser att skruvas upp från enstaka flyg om dagen till ordinarie flygprogram. Långlinjerna väntas först sätta igång med turer till New York och Chicago.
– De är båda hubbar för vår Star Alliance-partner United vilket gör det möjligt att snabbt få förbindelser till västkusten i USA innan vi själva får igång linjerna till Los Angeles och San Fransisco, fortsätter Gonzalo Pernas enligt Flygtorget.

Trafiken ut i Europa, USA och Asien är samtidigt beroende av att restriktioner i dessa länder tas bort. Även till Medelhavet är det sådana omständigheter som SAS måste ta hänsyn till. Men troligtvis kommer man igång med trafik till populära semestermål först och därefter resmål med mindre passagerarunderlag.
– Ännu vet vi inte med säkerhet när trafiken kan vara igång. Men genom att ta fram olika scenarier är vi förberedda med planer som snabbt kan sättas igång. Under tiden stämmer vi av utvecklingen för att vara så uppdaterade som möjligt, uppger Pernas för sajten.

fritidsbanken_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
centrum_outsider_host
connys