eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Så ska du agera vid trängsel

Kommunens butiker har ännu inte granskats av Länsstyrelsen men upplever du att det är trångt ska du i första hand påtala det till verksamhetsutövaren.

centrum_artikel_host

Än så länge har bara gym i kommunen inspekterats av Länsstyrelsen gällande den nya pandemilagen. Gymmen har skött sig och det var mindre anmärkningar som rättades till direkt. När det gäller handel var det senaste beskedet tidigare denna vecka att några inspektioner ännu inte skett.

Om det är så att du upplever att det är trångt i handel eller restaurang så ska du i första hand vända dig till verksamhetsutövaren. Det är verksamhetsutövarens ansvar att utforma lokalerna så att man minimerar eller undviker trängsel. Man ska också skylta med hur många som får finnas i en lokal.

Läs mer om Länsstyrelsens tillsyn gällande pandemilagen här

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
pantamera_out
connys
storemore_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider