eu_valet_panorama
Alliansgruppen satsar på ett specifikt åtgärdsprogram för Sigtuna.Foto: Pressbild

Så ska Alliansgruppen satsa på Sigtuna

Alliansgruppen går till val på tolv punkter som man vill genomföra i Sigtuna om man får väljarnas förtroende.

centrum_artikel_host

Alliansgruppen består av Moderaterna, Liberalerna, Samling för Sigtuna, Kristdemokraterna och Centerpartiet, de har styrt kommunen tillsammans med Miljöpartiet under snart ett år. Nu går man till val på ett enskilt 12-punktersprogram för Sigtuna stad. Miljöpartiet är inte en del av detta.

Bland annat avser man rusta upp strandpromenaden och bryggorna, Klockbackens entré ska rustas upp, en lekplats på Borgmästarängen ska byggas, laddstolpar för elbilar vid busstorget och att tunga transporter på Stora gatan ska bort:
– Sigtuna stad är både en historisk och kulturellt viktig plats som som tidigare kommunledningar varit dåliga på att vårda under de senaste åren. Det ska vi ändra på nu. Genom ett systematiskt, omfattande och långsiktigt arbete kommer vi att förbättra de centrala delarna av staden, säger Alliansgruppen i ett gemensamt uttalande.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
connys
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host