centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Så påverkas kommunen av Kommunals strejk

Fackförbundet Kommunal har varslat om strejk och ett hundratal arbetsplatser i kommuner och regioner omfattas. Sigtuna kommun finns än så länge inte med i något strejkvarsel.

centrum_artikel_host

18 april 07.00 väntas strejk bryta ut om Kommunal inte kommer överens med Sveriges kommuner och regioner samt Sobona. Förhandlingarna har strandat. märsta.nu har tagit del av samtliga arbetsplatser som är uttagna till strejk. Inget plats ligger i nuläget i Sigtuna kommun. Det gäller både varsel om blockad och varsel om strejk.
– En strejk är alltid en sista utväg och absolut inget Kommunal gör lättvindigt. Men om inte SKR och Sobona väljer att hitta en lösning vid förhandlingsbordet har Kommunal inte något annat val än att agera, säger Malin Ragnegård, ordförande Kommunal.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
connys
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider