defacto_pan2020
Kristian Luuk är programledareFoto: Bo Håkansson/SVT

Så ofta stannar På spåret i Sigtuna

Förra året stannade På spåret i Sigtuna. Men genom historien är det inte särskilt ofta programmet gör ett stopp i kommunen.

centrum_artikel_host

På fredag är det säsongsfinal av På spåret. Under de 33 säsongerna har Sigtuna fått besök fyra gånger enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Senast var i vintras. Innan dess var det hela elva år sedan programmet stannade till, alltså 2011. Första stoppet i kommunen skedde 1991, andra stoppet hela 15 år senare, 2006. I länet har det blivit 21 resmål fördelat på åtta resmål i lika många kommuner. Bara Botkyrka, Österåker och Vallentuna har inte fått besök.

joes-helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kultur & Nöje Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
dack_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kultur & Nöje Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

connys_helsida
defacto_helsida
ica_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kultur & Nöje Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kultur & Nöje Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
ica_outsider
joes_outsider
dack_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh