eu_valet_panorama
Birgitta PetterssonFoto: Sigtuna kommun

Så mycket tjänar nye kommundirektören

Nye kommundirektören Birgitta Pettersson nya lön är satt till 130 000 kronor.

centrum_artikel_host

Birgitta Pettersson anställdes som kommundirektör nyligen och hon tillträdde sin tjänst i augusti. Hennes lön blir 130 000 kronor enligt en sammanställning som Dagens Samhälle har gjort över kommundirektörernas löner.

Kommuncheferna har ett stort ansvar och i jämförelse med näringslivet så är det inte så höga löner enligt professor Rolf Solli som forskat om ledarskap i offentlig sektor. Men under 2000-talet har lönerna ökat i allt snabbare takt än för övrig arbetsmarknad. Snittlönerna för män respektive kvinnor är i stort sett jämställda, 92 211 kr/månad för kvinnor och 92 368 för män.

Birgitta Petterssons lön är 12 000 kr/månad högre än Väsbys Regina Kevius och 5000 kronor högre är Bros Ida Texell. Hon tjänar även mer än Sollentunas Per Törnvall som ligger på 120 000 kronor i månaden. Christina Rapp Lundahl i Järfälla kvitterar ut 142 744 kronor i månaden. Sigtunas förre kommunstyrelseordförande Anders Johansson, numera Sandén, tjänar 89 500 kronor i månaden som kommundirektör i Åmål.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys
bygdensdag_outsider