Foto: Street view/Google

Så mycket kostar snittvillan

Snittvillan o kommunen kostar nu 5,6 miljoner kronor och priset har gått ner med tre procent den senaste tremånadersperioden.

Det är inte bara bostadsrätter som backar i kommunen, även på villamarknaden finns det en nedgång. Den senaste tremånadersperioden, november-januari, är nedgången tre procent. Snittvillan kostar nu 5,6 miljoner kronor i kommunen enligt siffror från Newsworthy. Bara Danderyd och Nacka i länet har siffror som stiger medan resterande kommuner visar röda siffror eller oförändrat. Nedgången är värst i Nynäshamn och Väsby med 12 procent. 32 villor såldes i kommunen under den aktuella perioden. Ifjol vid den här tidpunkten såldes 50 villor. Länssnittet för en villa är nu 6,6 miljoner.

Läs mer: Bostadsrätter backar kraftigt

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening