kyrka_advent _pan
Foto: Arkiv

Så mycket kostar det att dö

I flera av länets kommuner kan det kosta tusentals kronor att dö, i Sigtuna är det dock relativt "billigt".

centrum_artikel_host

Att dö i Upplands-Väsby kommun kan kosta tusentals kronor, ett dödsbo kan få betala drygt 6000 kronor om den personen dött på ett äldreboende. Om man dör i hemmet eller på allmän plats så är det dock landstinget som betalar för transport och vistelse på bårhus, rapporterar tidningen Mitt i. 11 av länets 26 kommer tar betalt av dödsboet för transportkostnad, det kan röra sig mellan 660-2400 kronor. 15 av kommunerna står alltså för notan själva.

Sigtuna kommun fakturerar dödsboet 1350 kronor för transport till bårhus om man dött på ett äldreboende. I exempelvis Sollentuna är det gratis, likaså i Upplands-Bro. Men Upplands-Väsby är alltså särklassigt dyrast i länet, därefter följer Sundbyberg med 5000 kronor.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

connys_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider