Jacob Ekerot, mäklare och franschisetagare på FastighetsbyrånFoto: Pressbild/Fastighetsbyrån

Så mycket har bostadsrätterna ökat

Trots att priserna på bostadsrätter sjunkit det senaste åren har det ändå varit en bra affär att äga sin bostad om man haft den några år.

Fastighetsbyrån har sammanställt siffror över ökningarna på bostadsrättsmarknaden i länet. Där framgår att Sigtuna haft den tionde största ökningen av 26 kommuner. Snittpriset för en bostadsrätt 2013 var 1 088 000 kronor och 2018 är snittpriset nästan 1,8 miljoner. En ökning med 65 procent.
– Sigtuna kommuns utveckling de senaste fem åren är väldigt positiv med betydligt större procentuell ökning än merparten av orter i Stockholms län, konstaterar mäklaren Jakob Ekerot på Fastighetsbyrån Sigtuna/Märsta.

Störst har ökningen dock varit i Nykvarn med nästan dubblerat pris från 1,17 till 2,2 miljoner kronor. Sigtuna har i procent haft en större ökning än Väsby (2%) men i rena kronor är ökningen större i grannkommunen (850 000). Bro är sjua på länslistan med en ökning på 73 procent och 876 000 kronor.
– Ser man i kronor och ören så ser man också en större ökning i vår kommun än snittet vilket också är bra. Vi ser försiktigt positivt på marknaden framöver då vi upplevt fler på visningarna sen sommarsemestrarna än tidigare i år och många av bostäderna säljs återigen med budgivning. På sikt är, i princip alltid, ett bostadsköp en bra investering och dessa siffror bevisar just detta, analyserar Jakob Ekerot.

bjurfors_helsida

Mäklarbyrån HusmanHagberg etablerar i Sigtuna

Bostad Mäklarbyrån HusmanHagberg etablerar sig i Sigtuna med sigtunabon Nils Lagerlöf som franchisetagare: - Förutom att kunna fastighetsmarknaden i Sigtuna väldigt bra, är det även min hemort, vilket gör att jag har väldigt god lokalkännedom och träffar på mina kunder i vardagen. Jag blir den lokala mäklaren på riktigt, uppger Nils Lagerlöf i ett pressmeddelande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022