eu_valet_panorama
Foto: Pressbild/FTI

Så mycket återvinner vi

Kommuninvånare återvinner klart mindre än den genomsnittlige svensken visar Förpacknings- och tidningsinsamlingens siffror.

centrum_artikel_host

FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingens siffror, har släppt siffror om hur mycket som återvinns i samband med besök på deras stationer. FTI har flera stationer i kommunen, bland annat Sigtuna, Märsta och Valsta. Dock är kommuninvånarna klart sämre än ”snittsvensken” på att samla in. I samtliga kategorier; glas, papper, plast, metall och tidningar, samlas det in mindre än snittet ute i landet.

Kommuninvånarna samlar in 16,22 kilo glas per person, 10,8 kilo papper, 5,75 kilo plast, 1,45 kilo metall och 8,29 kilo tidningar. Dock är vi klart bättre än väsbyborna på återvinning. I Bro är invånarna bättre än i Sigtuna på alla områden förutom metall.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
sigtunakampen_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
sigtunakampen_outsider
bygdensdag_outsider