eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Så många villor drabbas av inbrott

Villaägarnas Riksförbund har kartlagt antalet inbrott i landets kommuner.

centrum_artikel_host

Inbrottsfrekvensen i villor i kommunen var 1,2 procent under 2016, det vill säga antal inbrott per småhus. Enligt Villaägarnas siffror har Sigtuna kommun gått från 0,89 under 00-talet till 1,2 under 10-talet. Det innebär en ökning med drygt 30 procent för Sigtuna kommun som är en av de kommuner i landet där risken för villainbrott anses störst.

Sigtuna placerar sig som 31:a på listan, Solna toppar listan med 4,6 procents inbrottsfrekvens. I Norrort sker dock fler inbrott i både Sollentuna och Upplands-Väsby. Villaägarnas Riksförbund konstaterar att villainbrotten mellan 1996 och 2016 mer än fördubblats i landet.
– Att drabbas av inbrott är en integritetskränkning och något som småhusägare är särskilt oroliga för. Polisen och kommunerna behöver prioritera det brottsförebyggande arbetet. Dessutom behöver fler inbrottstjuvar sättas fast. Vi måste vara beredda att lyfta på alla stenar för att bryta trenden varaktigt, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund, i ett pressmeddelande.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out