eldsjal2024_pan
Foto: Region Örebro län

Så många ungdomar har tagit vaccin

Sigtuna kommun ligger fortsatt kvar strax över 70 procent vaccinerade efter vecka 24.

centrum_artikel_host

Siffror från FHM visar att nästan 28 000 kommuninvånare fått en första dos med vaccin mot covid-19, det motsvarar 71,1 procent av befolkningen. 23 173 har fått två doser, alltså snart sex av tio. Andelen vaccinerade i kommunen har de senaste veckorna inte ökat så mycket och totalt sett har kommunen legat strax över 70 procent för första dosen. Den kraftiga ökningen som skedde under sommaren har stannat av.

Andelen ungdomar som vaccinerats presenteras nu också av FHM, 42 procent av 16-17-åringarna har fått första dosen, fem procent har fått andra dosen. Det rör sig om drygt 800 16-17-åringar av 1899 i den åldern. Vaccinationstäckningen är lägre bland 18-29 år och 30-39, där är det 42 respektive 53 procent av åldersgruppen som är vaccinerade. Av 50-plussare är det över 80 procent.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
storemore_out