centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkivbild

Så många ungdomar erbjuds jobb i kommunen i sommar

24 av länets 26 kommuner erbjuder feriejobb till ungdomar, bland dessa Sigtuna kommun med 125 jobb.

centrum_artikel_host

Tusentals jobb kommer i år finnas runt om i länets kommuner, 24 av 26 kommuner erbjuder sommarjobb. I Sigtuna erbjuds 125 jobb. Det är dock ett lågt antal i jämförelse med grannkommunen Väsby där antalet jobb uppgår till cirka 300 stycken. Vallentuna har färre än Sigtuna med 100 jobb. I Sigtuna kommun erbjuds jobb till elever som läser åk 2-3 på gymnasiet. Man måste för att få jobbet ha gått en CV-kurs. Alla ungdomar i kommunen garanteras inte jobb enligt Sigtuna kommun. Man ska även ha godkända betyg i svenska 1 och matematik 1 vid terminsslutet.

Här kan du läsa mer om sommarjobb i Sigtuna kommun

connys_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
connys
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider