centrum_panorama_hostshopping

Så många tåg var försenade under april

26 april var den mest förseningsdrabbade dagen för tågtrafik i kommunen. Men färska siffror visar att mer än var tionde tåg till kommunens tre stationer var försenat.

centrum_artikel_host

Enligt en sammanställning av tågförseningar utförd av Newsworthy visar att under 15 av 30 dagar i april var mer än var tionde tåg försenat i Sigtuna kommun. Statistiken baserades på ankomsttider som annonserades på stationerna för både pendeltåg och fjärrtåg.

I Sigtuna var sex procent av pendeltågen och 18 procent av fjärrtågen mer än fem minuter försenade under april. Totalt var elva procent av de ankommande tågen försenade med mer än fem minuter, medan tre procent var försenade med en kvart.

Den mest drabbade dagen var fredagen den 26 april, när hela 22 procent av tågen anlände mer än fem minuter efter schemat. Under 15 dagar var mer än var tionde tåg försenade.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna