nationaldagen_pan
Foto: Krister Vikström/Kronofogden

Så många sökte skuldsanering

Skuldsaneringarna i kommunen uppgick under första halvåret 2023 till 145 fall vilket är en kraftig ökning.

centrum_artikel_host

Nya siffror från Kronofogden visar att antalet personer som söker skuldsanering ökar i kommunen under det första halvåret 2023. 145 personer sökte, det är en ökning med över 40 procent. Första halvåret 2022 var det 107 personer som sökte skuldsanering. De senaste tre åren har antalet personer ökat i kommunen. Trenden är generell i hela länet där antalet personer som sökt ökat från 2850 till 3500.
– Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

Enligt Kronfogden är det många unga som söker skuldsanering vilket är en oroande trend. Gruppen mellan 18-30 år.
– Aldrig tidigare har det varit så enkelt att snabbt låna pengar, att handla på avbetalning och att spela. Det gör det lätt att dra på sig skulder i ung ålder. Det ekonomiska läget i Sverige är också tufft för många, med ökande priser på mat, el, bensin och höjda räntor.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out