kyrka_advent _pan
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Så många riskerar dö med covid-19

I en ny rapport från Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm beräknas att över 1200 stockholmare kan avlida med covid-19 fram till 2022.

centrum_artikel_host

En beräkning baserat på antalet ovaccinerade som Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm har gjort visar att det i värsta tänkbara fall kan avlida 1250 stockholmare i länets 26 kommuner rapporterar SVT Stockholm.

Utgångspunkten är om alla ovaccinerade smittas av covid-19. Sannlikheten för det är dock inte stor enligt SVT Stockholm:
– Vi tror inte att alla ovaccinerade som ännu inte har haft covid-19 kommer att smittas under den här perioden, det är osannolikt. Samtidigt är det högst troligt att den som inte redan har haft infektionen eller är vaccinerad förr eller senare kommer att smittas. Därför är det så viktigt att räkna på den kvarstående risken för dödlighet, säger Stefan Fors, docent i folkhälsovetenskap och en av rapportens författare, till SVT.

I kommunen har 114 personer avlidit med covid-19. Enligt Socialstyrelsen är de flesta som dör med covid-19 över 85 år och har minst två underliggande sjukdomar.

Här kan du läsa rapporten i sin helhet

julmarknad_2022
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
agy_oppethus
dackskifte_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_host_helsida
connys_helsida
vintermarknad_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
marknaden_outsider
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
nrh
ridskola_2020_outsider