centrum_panorama_hostshopping
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Så många riskerar dö med covid-19

I en ny rapport från Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm beräknas att över 1200 stockholmare kan avlida med covid-19 fram till 2022.

centrum_artikel_host

En beräkning baserat på antalet ovaccinerade som Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm har gjort visar att det i värsta tänkbara fall kan avlida 1250 stockholmare i länets 26 kommuner rapporterar SVT Stockholm.

Utgångspunkten är om alla ovaccinerade smittas av covid-19. Sannlikheten för det är dock inte stor enligt SVT Stockholm:
– Vi tror inte att alla ovaccinerade som ännu inte har haft covid-19 kommer att smittas under den här perioden, det är osannolikt. Samtidigt är det högst troligt att den som inte redan har haft infektionen eller är vaccinerad förr eller senare kommer att smittas. Därför är det så viktigt att räkna på den kvarstående risken för dödlighet, säger Stefan Fors, docent i folkhälsovetenskap och en av rapportens författare, till SVT.

I kommunen har 114 personer avlidit med covid-19. Enligt Socialstyrelsen är de flesta som dör med covid-19 över 85 år och har minst två underliggande sjukdomar.

Här kan du läsa rapporten i sin helhet

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

connys_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider