defacto_pan2020
Foto: Swedavia/Orlando G Boström

Så många reste via Arlanda

Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

centrum_artikel_host

1,4 miljoner reste via Arlanda förra månaden vilket är en ökning med 81 procent jämfört med februari 2022 och resandet är på 79 procent av nivåerna som innan pandemin. Utrikesresandet står för 85 procent av all trafik och uppgick till 1,1 miljoner. Inrikes var det cirka 700 000 resenärer, en ökning med 67 procent jämfört med förra året.
– Det är glädjande att flygbolagen fortsätter sina satsningar med nya linjer och utökad trafik på såväl Arlanda och Landvetter som våra regionala flygplatser. Satsningarna stärker svensk tillgänglighet och konkurrenskraft, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Stabil återhämtning för flyget
Abrahamsson konstaterar att flygets återhämtning är fortsatt stabil trots konjunkturen och ökade kostnader för hushållen. Ett antal nya rutter lanseras under mars-april från Arlanda.
– Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter. Vi och våra partners fortsätter därför bland annat med att stärka vår bemanning på flygplatserna och intensifierar samtidigt arbetet med att använda tillgänglig kapacitet på våra flygplatser på bästa sätt. Exempelvis arbetar vi på Stockholm Arlanda med fördelningen av flygbolag på våra terminaler för att skapa smidigare resenärsflöden, säger Jonas Abrahamsson.

joes-helsida

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

defacto_helsida
connys_helsida
ica_helsida
dack_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
dack_outsider
connys
centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
ica_outsider