eldsjal2024_pan
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Så många nyanlända tar kommunen emot 2021

Fördelningen av antalet nyanlända till länet 2021 är klar och för Sigtuna kommuns del rör det sig om 24 personer.

centrum_artikel_host

Stockholms län ska totalt sett ta emot nästan 2100 nyanlända nästa år, rapporterar Mitt i Stockholm. 24 av dessa fördelas till Sigtuna kommun.
– Av de nyanlända som togs emot i länet på anvisning år 2017 hade två tredjedelar efter drygt två år lämnat de kommuner som tillämpar de striktaste tidsgränserna vid bosättningen. De allra flesta som flyttat har också lämnat länet, säger Annelie Rostedt, utvecklingsledare på länsstyrelsen, till Mitt i.

märsta.nu har tidigare denna vecka rapporterat om att cirka 500 personer som kom till kommunen i samband med flyktingkrisen 2015 bor kvar. Kommunen är skyldig att lösa boende för de nyanlända under två år. Kommuner som tagit emot många tidigare år anvisas ett lägre antal, vilket är fallet med Sigtuna, Södertälje, Botkyrka, Salem, Väsby bland annat. Stockholm ska ta emot flest med 790 personer, Salem lägst med 18 personer.

connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

steningekompani_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

mp_helsida_eu
spedition_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

pantamera_avc_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
storemore_out
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
spedition_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna