nationaldagen_pan
Foto: Daniel Iskander

Så många kandiderar till valet

Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

centrum_artikel_host

Antalet politiker som ställer upp i fullmäktigevalet i Sigtuna uppgår till 234 stycken, en ökning med en kandidat jämfört med 2018. Det är dock färre än 2014 då 251 kandiderade och 2010 då 242 kandiderade enligt siffror som Newsworthy sammanställt.
– Man har kunnat se att att medlemstal i partier minskat stadigt, men att den utvecklingen på senare år har planat ut. Men det finns stora regionala skillnader. I vissa kommuner kämpar partierna för att fylla sina listor, säger Richard Öhrvall, doktor i statsvetenskap vid Linköpings universitet.

Socialdemokraterna har hela 61 kandidater, följt av Moderaterna på 56 och Kristdemokraterna 25. Alla partier har ännu inte lämnat in sina lister, Miljöpartiet har lägst antal av fullmäktigepartierna med sju.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Politik Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

Klart med Tamsons som oppositionsregionråd

Politik Den moderata regionfullmäktigegruppen har enhälligt valt Kristoffer Tamsons till ny gruppledare och oppositionsregionråd i Region Stockholm. Axel Conradi har valts till vice gruppledare. Besluten fattades under gruppens möte på onsdagskvällen.

eu-valet

Liberalernas EU-kandidat besökte Sigtuna

Politik Under lördagen gjorde Liberalernas kandidat till EU-parlamentet, Anna Maria Corazza Bildt, ett besök i Sigtuna. Tillsammans med lokala liberaler engagerade de sig i samtal med sigtunaborna för att diskutera Liberalernas politik och varför de förtjänar deras röst inför EU-valet den 9 juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
connys