eu_valet_panorama
Foto: Arkivbild

Så många kan få sommarjobb

Sigtuna är en av kommunerna som erbjuder sommarjobb i år.

centrum_artikel_host

Det finns ingen sommarjobbsgaranti men 175 ungdomar kan få sommarjobb via kommunen i år, det är 118 fler än förra året rapporterar SVT Stockholm. Det är inte bara via kommunen man kan få jobb utan privata arbetsgivare som anställer ungdomar kan söka om handledarersättning från kommunen på 2000 kronor i veckan för ungdomar födda 2003-2005. Du hittar mer info om kommunens sommarjobb här.

märsta.nu har tidigare rapporterat att Rikshem anställer ungdomar för sommarjobb i Sigtuna kommun för diverse arbete inom deras verksamheter.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
connys
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
pantamera_out