centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/If

Så många inbrott har inträffat i år

Cirka 80 inbrott har skett i kommunen i år och även om det skett fler i år än förra året så hoppas Grannsamverkarna på under 100 inbrott.

centrum_artikel_host

I oktober inträffade sju inbrott i kommunen, inklusive försök till inbrott. Fyra av dessa var fullbordade inbrott. Totalt i år har det skett 81 inbrott, det är lite fler än under 2019 och i nivå med 2018.
– Det här året är verkligen speciellt, säger David Lundqvist, ordförande i grannsamverkansföreningen. Femton av de 46 veckorna har varit helt fria från bostadsinbrott, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkarna.

Lundqvist hoppas på färre än 100 inbrott i år, förra veckan skedde inga så det är inte omöjligt att man hamnar under 100.
– Det är inte otroligt att 2020, med sina inreserestriktioner, gjort det svårare för internationella stöldligor att komma hit. November brukar vara en typisk inbrottsmånad. Därför uppmanas allmänheten att se om sitt hus.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host