eu_valet_panorama
Foto: Region Örebro län

Så många har tagit tredje dosen

Cirka 75 procent av kommuninvånarna över 16 har tagit minst en dos, men när det gäller tredje dosen är det främst personer över 80 som hunnit ta dosen.

centrum_artikel_host

Nyligen öppnade Region Stockholm upp för tredje vaccindosen. Alla vuxna som tog en andra dos i maj kan när som helst boka in sig för en tredje dos sedan 20:e december. Siffror från FHM för Sigtuna kommun visar att endast 12 procent i åldern 50-64 år tagit tredje dosen, 65 procent mellan 65-79 och 78 procent mellan 80-89. Bland 90+ är det 65 procent som tagit tredje dosen. Region Stockholm planerar för att öka bokningsläget från i början av 2022 för att de som vill ska kunna boka in sig på tredje dosen.

connys_helsida
mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider