vinter_pan
Foto: Region Örebro län

Så många har tagit tredje dosen

Cirka 75 procent av kommuninvånarna över 16 har tagit minst en dos, men när det gäller tredje dosen är det främst personer över 80 som hunnit ta dosen.

centrum_artikel_host

Nyligen öppnade Region Stockholm upp för tredje vaccindosen. Alla vuxna som tog en andra dos i maj kan när som helst boka in sig för en tredje dos sedan 20:e december. Siffror från FHM för Sigtuna kommun visar att endast 12 procent i åldern 50-64 år tagit tredje dosen, 65 procent mellan 65-79 och 78 procent mellan 80-89. Bland 90+ är det 65 procent som tagit tredje dosen. Region Stockholm planerar för att öka bokningsläget från i början av 2022 för att de som vill ska kunna boka in sig på tredje dosen.

connys_helsida
oppethus_dec

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

defacto_helsida
slottsby_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
vinter_helsida
ica_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

storemore_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
pantamera_out
nrh
storemore_out
slottsby_outsider
joes_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
oppethus_out
connys
ridskola_2020_outsider