centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Så många har snabbt Internet

Den snabba uppkopplingen om 100 mb/s bland kommuninvånare ökade något under 2018 och det nationella målet är inom räckhåll.

centrum_artikel_host

Det nationella målet är att 95 procent av samtliga invånare i landet ska ha tillgång till uppkoppling på 100 mb/s. Flera av länets kommuner är redan där, för Sigtuna kommuns del är siffran 90 procent. Utbyggnaden drivs även på at Region Stockholm samt de olika kommunerna i länet.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att utbyggnaden av Sigtuna stadsnät dröjer av olika anledningar, främst är det landsbygden som halkar efter.
– Förutom långa grävavstånd, många markavtal och tillstånd som krävs är det svårt att nå tillräckligt hög anslutningsgrad på landsbygden. Det finns risk att kunder som väntat länge på leverans tröttnar, vilket vi tillsammans med kommunerna behöver adressera, säger Claes Palmgren, bredbandskoordinator på Region Stockholm.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
connys_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
pantamera_out