eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander

Så många har snabbt bredband i kommunen

Nästan 9 av 10 hushåll i kommunen har tillgång till snabbt bredband eller fiber visar de senaste siffrorna från Post- och telestyrelsen: - ​Länet på god väg att nå det nationella bredbandsmålen för 2020 och för 2025, uppger Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Allt fler hushåll i kommunen har access till fiber eller snabbt bredband enligt Post- och telestyrelsen. 87 procent av hushållen och arbetstillfällena (18841 och 3958 stycken) har uppkoppling på minst 100 mbit/s varav 75 procent har fiber. Målet för länet är att 95 procent ska ha snabbt bredband till 2020, men just nu saknar 180 000 invånare snabbt bredband runt om i länet. I Sigtuna är det alltså 13 procent av hushållen eller arbetstillfällena som inte har snabbt bredband.

Utbyggnad på landsbygden sämre
När det gäller mobilt surf har alla tillgång till 4G. En negativ aspekt för kommuninvånarnas uppkoppling är att bara 40 procent av hushållen och arbetstillfällena utanför tätort och småort har tillgång till snabbt bredband eller fiber.
– Företagen har de senaste åren i tuff konkurrens erbjudit fiber även på landsbygden. Vi ser nu konkreta resultat av det arbetet, vilket är jätteroligt. Vi ser också resultat från Länsstyrelsens beslut om bredbandsstöd i skärgården. Under året fokuserar företagen sina resurser på att ansluta de kunder på landsbygden som tecknat avtal. De långa grävavstånden, många markavtal och tillstånd som krävs gör dock att arbetet tar längre tid, Säger Claes Palmgren, regional bredbandskoordinator på Länsstyrelsen.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

storemore_helsida
connys_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

spedition_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
storemore_out
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
spedition_outsider
centrum_outsider_host