defacto_pan2020
Skottlossning nära Eddaskolan 2020 där en person skadades.

Så många har skjutits nära skolor

Över 700 skjutningar har inträffat nära skolor i landet, i Sigtuna kommun är det 26 skjutningar varav drygt en tredjedel inträffat vid Eddaskolan.

centrum_artikel_host

De senaste tre åren har det inträffat 26 skjutningar nära skolor i Sigtuna kommun. Eddaskolan är överrepresenterat med åtta skjutningar, alltså drygt en tredjedel. Två personer har avlidit i skjutningar nära Eddaskolan och två personer har skadats. Även Sagaskolan har haft skjutningar i sitt närområde, sju stycken sedan 2020. En person har dödats och en skadats i närhet av skolan. Totalt är det åtta av kommunens skolor som ligger i närheten av skjutbingar. Sätunaskolan är trea med fyra skjutningar, därefter Centralskolan, Bergous, Norrbackaskolan, Galaxen och S:t Gertruds skola.

I hela landet är Gullingeskolan värst drabbad med 14 skjutningar följt av Askebyskjolan, Hjulsta och Rinkeby. Skjutningarna nära Eddaskolan ger skolan en sjundeplats i hela riket när det gäller skolor med fem skjutningar eller fler. Sagaskolan är på plats 15.

Källa SVT

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

connys_helsida
humbacken_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
oppethus_helsida_2023
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

humbacken_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
connys
oppethus_agy_2023_outsider
nrh
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider