vinter_pan
Skottlossning nära Eddaskolan 2020 där en person skadades.

Så många har skjutits nära skolor

Över 700 skjutningar har inträffat nära skolor i landet, i Sigtuna kommun är det 26 skjutningar varav drygt en tredjedel inträffat vid Eddaskolan.

centrum_artikel_host

De senaste tre åren har det inträffat 26 skjutningar nära skolor i Sigtuna kommun. Eddaskolan är överrepresenterat med åtta skjutningar, alltså drygt en tredjedel. Två personer har avlidit i skjutningar nära Eddaskolan och två personer har skadats. Även Sagaskolan har haft skjutningar i sitt närområde, sju stycken sedan 2020. En person har dödats och en skadats i närhet av skolan. Totalt är det åtta av kommunens skolor som ligger i närheten av skjutbingar. Sätunaskolan är trea med fyra skjutningar, därefter Centralskolan, Bergous, Norrbackaskolan, Galaxen och S:t Gertruds skola.

I hela landet är Gullingeskolan värst drabbad med 14 skjutningar följt av Askebyskjolan, Hjulsta och Rinkeby. Skjutningarna nära Eddaskolan ger skolan en sjundeplats i hela riket när det gäller skolor med fem skjutningar eller fler. Sagaskolan är på plats 15.

Källa SVT

pantamera_avc_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

ica_helsida
oppethus_dec
wenngarn_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

vinter_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

defacto_helsida

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

storemore_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

joes-helsida

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
wenngarn_outsider
storemore_out
pantamera_out
ica_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
oppethus_out
joes_outsider
swedol_outsider