eu_valet_panorama
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Så många har fått sin första dos

47 procent av kommuninvånarna över 18 år har fått minst en dos av vaccinet mot covid-19.

centrum_artikel_host

Efter vecka 24 ökar andelen av vaccinerade i kommunen till nästan varannan, 47,5 procent har fått en dos enligt siffror från Svenska vaccinationsregistret som Newsworthy sammanställt. Var fjärde kommuninvånare har fått båda doserna.

Tidigare i veckan blev det möjligt för 35-plussare att boka tid för vaccinering. En vaccinationscentral finns i Vikingahallen. Många mellan 40-50 valde att vaccinera sig, bland den åldersgruppen har varannan nu tagit sin första dos. Lite mer än var tionde mellan 30-39 år har tagit en dos. Bland invånare mellan 18-29 år har 7,1 procent fått en dos. Mer än 90 procent av invånarna över 70 år har tagit en dos.

seniormassa_pan
connys_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
connys
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider